Näin saattaa joskus olla tilanne. Liikkeelle kannattaa lähteä yksinkin. Terapeuteilla saattaa olla muutama kikka takataskussa miten se puolisokin terapiaan saadaan, mutta sitä ei voi tietenkään tässä paljastaa.

Puolison voi olla vaikea sitoutua tulemaan keskustelemaan vieraan ihmisen kanssa parisuhteen kipupisteistä, mutta hän saattaa sitoutua tulemaan puolison tueksi tämän halutessa kehittää perheen hyvinvointia. Väkisin ei ketään kannata vastaanotolle tuoda, se ei ole hyvä lähtökohta. Usein kuitenkin hieman vastahakoinen puoliso saattaa innostua kun huomaa, ettei tule syyllistetyksi käynneillä, vaan saa konkreettisia keinoja esim. arjen-, temperamentin- tai vuorovaikutuksen hallintaan ja kehittämiseen. Tärkeää on myöskin, ettei vastahakoista henkilöä painosteta vaan ymmärretään, että tällaiset päätökset vaativat miettimisaikaa ja kypsyttelyä. Usein parit ovat myös eri vaiheissa menossa prosessissa. Naiset saattavat pitkään pohtia esimerkiksi eroa puhumatta siitä puolisolle. Se ei ole hyvä lähtökohta eikä eduksi muulle perheelle, joille tilanne voi tulla yllätyksenä. Keskustelu, vaikka yksin aluksi, on aina vaikenemista parempi vaihtoehto.

– – –

Lue lisää terapia-aiheisia tekstejä terapeuttien blogista. Voit myös toivoa uutta aihetta alla olevalla lomakkeella. Kiitos etukäteen avustasi.