Ratkaisukeskeinen terapia on luonteeltaan käytännöllinen terapiamuoto, jossa painottuu erityisesti omien mahdollisuuksien ja voimavarojen hyödyntäminen tienä parempaan tulevaisuuteen. Ongelmat sinänsä on toki käsiteltävä, mutta pääasiana ovat kuitenkin uuden näkemyksen luominen niiden luonteesta sekä tavoitteet, joihin pyritään. Tällä tavoin toiminta saadaan suuntautumaan tulevaisuuteen, ja näin jokaisella on mahdollisuus omaksua uudenlaisia toimintatapoja sekä päästä eroon negatiivisista toimintamalleista. Näin ei ihmisen tarvitse joutua koko elämänsä ajaksi esimerkiksi negatiivisten lapsuudenajan kokemustensa vangiksi. Terapiatyössä olen aina seurannut paitsi ratkaisukeskeisen terapian myös muiden terapiamuotojen kehitystä ja hyödyntänyt soveltuvilta osin niiden keinoja.

P.S.
Kuvassa Turun vastaanottomme Manillassa. Vastaanottarakennuksemme näkyy pihan perällä mäen päällä. Nouse portaat ylös vasemmalle ja sisäänkäynnin löydät talon takaa.

– – –

Lue lisää terapia-aiheisia tekstejä terapeuttien blogista. Voit myös toivoa uutta aihetta alla olevalla lomakkeella. Kiitos etukäteen avustasi.