Minulla oli ihmissuhdeongelmia. Ystäväni eivät pystyneet auttamaan. Keksin varata ajan Terapiaaterveille. Kävin terapiassa kaksi kertaa. Sain puhua Tuija Kososen kanssa riittävästi juuri niistä asioista, jotka painoivat mieltäni. Terapeutti kannusti minua olemaan oma itseni. Huomasin, että lähes koko ikäni olin esittänyt jotain muuta kuin itseäni. Tajusin, että hyväksymällä itseni, pystyn hyväksymään myös muut ihmiset kaikkine luonteenpiirteineen. Minun on ollut vaikea sisäistää tosiasiaa: on lupa tehdä virheitä. Olen nyt asiassa viisaampi. Terapian ansiosta sain myös myöhemmin luovia oivalluksia elämänasenteestani ja arvoistani, vaikka niistä ei keskusteltu istunnoissa.

Nyt olen pystynyt keskustelemaan aikuisten lasteni kanssa avoimemmin ja aidommin kuin ennen. Lapset jopa ottavat minuun yhteyttä useammin. Uskon vihdoin, että minulla äitinä, on jotain tärkeää annettavaa lapsilleni. Olen rohjennut korjaamaan muita ihmissuhteitani niin, että ne vastaavat paremmin omia tarpeitani.

Terapian jälkeen tuli varmuus, että minä, elämässäni pettynyt, voin olla oman elämäni menestyjä jatkossa. Minulla on luottavainen tunne: Jos päässäni on taas liikaa sekamelskaa, voin uudelleen hakeutua vastaanotolle Terapiaaterveille -nettisivujen kautta.