Vaativa työ ei enää innostanut, vaan ainoastaan ahdisti ja stressasi. Pitkään jatkunut stressi lamaannutti, ahdisti, kuristi kurkkua, tuli uniin ja masensi. Työstä oli kadonnut ilo ja innostus. Se oli ankeaa suorittamista ja ahdistavaa kadonneen motivaation jatkuvaa etsimistä.

Tuttava suositteli käyntiä Terapiaaterveille.fi Anna-Marin luona. Tunnelma vastaaotolla oli lämmin, jopa hauska, vaikka tietysti välillä käytiin itkun kautta. Anna-Mari auttoi minua oivaltamaan niitä syitä, jotka olivat saaneet minut solmuun. Kolmen terapiakäynnin kerran aikana opin itsestäni paljon. Ei se helppoa ollut, eikä kaikki paljastunut ollut itselleni eduksi. Anna-Mari antoi minulle mahdollisuuden tarkastella itseäni ja tekemiäni valintoja lempeästi ja armeliaasti, mutta rehellisesti.

Parasta terapiassa oli se, että sain konkreettisia tapoja ja työkaluja, joilla voin välttää ahdistusta ja kääntää ahdistava työstressi positiiviseksi, motivoivaksi voimavaraksi. Ahdistus väheni ja terve usko itseen palautui. Työssä olen löytänyt onnistumisen iloa ja vaikka kiire ja kovat vaatimukset välillä kuristavat kurkkua, muistan nyt paremmin että elämä kantaa kyllä.

Olipa kyse sitten ratkaisukeskeisestä terapiasta tai coachauksesta, minulle merkitsi lopputulos: terveempi käsitys omista voimavaroista, ymmärrys omasta tavasta käsitellä työstressiä ja muutama ihan iso oivallusta omasta tavasta jäsentää maailmaa. Ei ihan vähän vastinetta ajalle ja rahalle.

Nainen 40+